25 de febr. 2008

La lluita contra la THT represaliada

La nit del passat 21 de febrer, en el marc de la lluita contra la línia de Molt Alta Tensió, les companyes del col·lectiu “Non à la THT ” , han realitzat pintades de rebuig a aquesta innecessària infraestructura.
Les dues companyes en arrest a la comissaria del Voló, Marcel Vicente i Serge Puigmal, han estat identificades a la matinada per agents policials francesos. Han quedat citats a primera hora del matí a la comissaria i ha estat llavors, en presentar-s’hi, que els han fet passar i els han comunicat que quedaven detingudes.

Immediatament, el president i el vice-president del col·lectiu, Laurent Belmas i en Jean Jaques Planes, s’han personificat a la comissaria, reivindicant les pintades en nom de la seva entitat i erigint-se com a únics responsables d’aquestes. Han exigit la llibertat immediata de les companyes i s’han ofert per ésser detinguts.

Les pintades feien al·lusió a la crida pública a mobilitzar-se contra la MAT, i a participar en la manifestació
que tindrà lloc el proper 1 de març a Perpinyà (a les deu del matí, a la Plaça Catalunya).
Aquestes detencions, absolutament innecessàries des de l’òptica d’eficàcia policial (les detingudes ja han estat identificades i s’han presentat voluntàriament a la comissaria), responen només a la intenció política repressiva per minvar la capacitat mobilitzadora del Col·lectiu Non à la THT.
Amb el suport popular, en creixement constant, estem convençudes que no podran aturar la important tasca realitzada a les dues bandes de la frontera per les companyes catalanes que s’oposen a aquestes infraestructures no necessàries, especulatives i que comporten perjudicis per als espais naturals que travessa i per a les persones.Prop de 150 persones, segons el Col·lectiu Non à la THT han secundat la concentració de solidaritat a les portes de la comissaria del Voló. Convocats en urgència per telèfons mòbils i correus electrònics, han saturat els voltants del recinte policial amb l’exigència de l’alliberament immediat dels companys, fet que s’ha produït a primera hora de la tarda.
Abans d’alliberar els dos activistes anti-MAT, la gendarmeria ha citat i ha pres declaració a la batllessa del Pertús. Segons hem pogut saber, la policia imputa la propietat del material utilitzar per fer les pintades (causa de les detencions) a la casa gran d’aquest poble que, com és sabut, és part implicada en la campanya en contra de la línia de Molt Alta Tensió.Finalment, ni la batllessa del Pertús, ni els dos màxims responsables del Col·lectiu Non à la THT que s’havien personificat a la comissaria exigint bescanviar la seva llibertat per la dels dos companys arrestats, han patit cap imputació ni detenció. No tindran però la mateixa sort aquests dos companys que, després de ser identificats i després de presentar-se voluntàriament a comissaria, han passat tot el matí al calabós: seran cridats a judici per "degradació de béns públics" en les properes setmanes.
La lluita contra la línia de Molt Alta Tensió confia que aquestes detencions serveixin per esperonar encara més la mobilització i recorden la crida per a la manifestació del proper 1 de març, a les deu del matí, a la plaça Catalunya, de Perpinyà.

Informació treta d'Alerta Solidària.

Calçotada de l'Agasalla!

Enguany és l’Agasalla que organitzarà la tradicional calçotada, iniciada fa anys per l’associació Arrels. L’entitat ens passa el relleu d’aquest dinar originari de Valls que consisteix en menjar calçots amb una salsa a la recepta misteriosa. Com és habitual, la calçotada tindrà lloc al parc de Clairfont, a Toluges, el primer diumenge del mes de març. El 2 de març ens retrobarem per compartir un moment convivial a l’entorn d’aquest aliment ben particular de la cuina catalana, de salsitxes, de coques i de bon vi de casa nostra.

Les novetats que portarem residiran en l’aperitiu, on se proposaran begudes de la terra i en la presència de música que precedirà i tancarà el dinar. Tot s’acabarà amb jocs, entre els quals el del llançament d’espardenyes.

Ja que es tracta d’un canvi de generació en l’organització, des de l’Agasalla també desitgem que més joves participin a la festa : us podeu posar en contacte amb nosaltres a través del blog o del correu agasalla@gmail.com.

PREUS : 12 € PELS ADULTS, GRATUÏT FINS A 6 ANYS, 6 € DE 6 A 12 ANYS.
També vendrem calçots i salsa a partir de les 10 del matí.

19 de febr. 2008

Concert de Suport al Pere i al Yann

Esperant que vingueu nombrosos, vos pengem aquí el cartell del concert de suport al Pere i al Yann.

Grups del dia 22, a partir de les 19h: Ceux du coin, Furious Jack, Korttex, Les Madeleines, Day of Quaint, 100 gr de têtes, Opposite Self, Impasse Humaniste, DJ. Eric Cabrera, MC. Brams.

Grups del dia 23, a partir de les 16h: Los Raskai, Burinai Goret, Bullshit, La Roue Tourne, Hair and the Iotas, Rectus, Growing Seed, Les Barrons Perchés, DJ Dub Wibe, The Plagues.

Lloc, al Griot Musique, Avinguda Julien Panchot, Perpinyà

11 de febr. 2008

NO a la MAT!

Després d'haver rebut la visita del Super Mario, després que s'hagi proposat un soterrament parcial de la línia, aquest cop és un nou traçat, esperant potser que la gent de la plana siguin menys tossuts que la gent del Vallespir!
El col·lectiu "non à la THT" no abaixa els braços i crida a la mobilització!
El dissabte 1 de març a les 10 hores, manifestació a Perpinyà, per dir NO a la THT.
Ni al Vallespir, ni a la plana, ni enlloc! El soterrament no és una solució, la solució és retirar el projecte!
Sigueu nombrosos a mobilitzar-vos.

10 de febr. 2008

Concentració de suport al Pere i al Yann

Dissabte 9 de febrer, a les 14 hores s'ha fet una concentració d'una hora a la plaça Aragó de Perpinyà en suport al Pere i el Yann. Més d'un centenar de persones han reclamat la retirada del control judicial i de les denuncies. Els dos estudiants seran citats el dia 4 de març al Tribunal de Perpinyà davant del jutge d' instrucció per tornar a explicar els fets que han ocorregut durant els 38 dies d' ocupació de la Universitat de Perpinyà, contra la llei d'autonomia.

El comitè de suport als dos encausats també crida a venir als concerts del propers 22 i 23 de febrer al Griot de Perpinyà, per recollir diners i poder pagar les despeses dels advocats. En el concert hi participaran una desena de grups locals cada nit.

5 de febr. 2008

Número de gener...

El número de Gener de l'Agasalla ha arribat tard aquest mes, però ja el podeu trobar en els seus llocs de distribució habituals.
Pels qui no ho tenen a proximitat, de seguit que podrem, vos el posarem en línia!
Pels qui ho volen rebre directament a casa, vos proposem una tercera solució! Diguem-ho! és ara disponible per abonament de 3 mesos. Per abonar-se cal omplir la butlleta que trobareu a la última pàgina del vostre Diguem-ho! o imprimint la butlleta que teniu aquí sota.



Control judicial alleujat però encara vigent per Pere i Yann.

El darrer 15 de gener, es va presentar un recurs al tribunal de Montpeller amb l'objectiu d'anul·lar el control judicial que se'ls havia imposat el passat 21 de desembre.
El 22 de gener hem pogut saber que no s'ha pogut anul·lar, però l'han fet més lleuger. Això vol dir, que des del 22 poden anar a la Universitat i sortir de Catalunya Nord, però encara no tenen dret de veure's ni de trobar-se amb els professors i l'alumna que han portat queixa.
Vist la mida de la Universitat de Perpinyà serà un veritable trenca caps! Però no cal baixar els braços, la lluita ha de continuar, i per això existeix el comitè de Suport que organitzarà un concert solidari els 22 i 23 de febrer a Perpinyà, hi cal anar!
Ja especificarem el lloc i l'hora.

Les activitats del Casal

Permanències del Casal: El dilluns i el dimarts de 17h30 a 20h, el dimecres de 16h a 18h30, el dijous i el divendres de 17h30 a 19h30