21 d’abr. 2009

Encara queden llocs a l'autobús!!!



Marxarem a les 6h de Perpinyà per ser a València a l'hora de dinar (d'allà!)
A les 18h, hi haurà una mostra de cultura popular i a les 18h30 començarà la manifestació.
Marxarem després del concert i arribarem a Perpinyà cap a les 9h, el diumenge.
Encara queden places, apunteu-vos!!!!!!

20 d’abr. 2009

Agenda de la setmana

Dimarts 21 d’abril a 20 30 h
La situació social a les Antilles. Reunió pública organitzada per la Intersindical - CSC , en presència de representants de LKP i el “Collectif du 5 février”

Dijous 23, dia de Sant Jordi
El Casal serà obert a partir de 15h de la tarda amb una parada de llibres
A partir de 18h : Juguem amb la llengua : endevinalles, jocs de paraules, slams, per a guanyar llibres i roses.
A 19h : Degustació de vins del domini de l’”Alouette”.
A 19h30 : Aperitiu
A 20h : Inauguració de l’exposició de fotografies sobre el bestiari festiu i de foc, presentació del llibre “El bestiari Festiu”. Al carrer encesa del Drac Hamlet.

Divendres 24 a 18h30
Cinema en català : La teranyina, basada en la novel.la de Jaume Cabré

Diumenge 26 a 8h30
La secció “Descobrir” del Casal Jaume Ier de Perpinyà us proposa una excursió a la descoberta de la història del nostre país.
Farem una volta pel terme de Bellestar de la Frontera a la recerca de les fites del reialme català.
Sortirem de Perpinyà a 8 h 30 (2/4 de 9) dels locals del Casal (23, Avinguda del Liceu). Preveure bones sabates, vestits contra el mal temps i el menjar del dia.
4 h 30 de passejada fàcil per a tothom, sense cap dificultat particular.
Per més informació i per confirmar la vostra presència telefoneu al Bernat : 06 72 71 20 80.

Diumenge 26 a 10h30
Matinals del vi : el Syrah
Varietat habitual dels Costers del Rosselló, el Syrah és relativament recent a Catalunya Nord. El seu terrer d'expressió màxima és la vall del Roine. El tastarem sol, en negre i en rosat i també en assemblatge amb altres varietats

15 d’abr. 2009

Retransmissió del partit

BIARRITZ / USAP

DIVENDRES 17 D'ABRIL
20H30


PANTALLA GRAN
BON HUMOR
BEGUDES REFRESCANTS

ENTRADA LLIURE

14 d’abr. 2009

El 21 d'abril representants del LKP i del col·lectiu del "5 février" al Casal

El conflicte social que afecta Guadalupe i Martinica, recorda la naturalesa dels vincles que uneixen aquestes dues nacions amb l'Estat francès: uns vincles colonials que accentuen les desigualtats socials que patim. Els treballadors/res d'aquestes dues nacions han aconseguit obrir un cicle reivindicatiu popular conegut per tothom. Molts dels progressos socials (incloent l'augment de 200 € dels salaris més baixos), culturals, democràtics, s'han obtingut. Aquesta lluita popular exemplar, també va revelar l'existència d'un sindicalisme representat en particular per la Unió General de Treballadors de Guadalupe i de la Unió General des Treballadors de Martinica.
Aquests dos sindicats són membres de la plataforma intersindical de nacions sense estat que comprèn l'SLB de Bretanya, el LAB del País Basc, el STC de Còrsega, la UTG de Guyana, la Unió de Treballadors kanaks i la Intersindical-CSC dels Països Catalans. Com ells rebutgem la lògica liberal, així com el centralisme francès.
El govern francès de Sarkozy vol que paguem la crisi del gran patronat, cal aprendre dels conflictes de Martinica i Guadalupe per organitzar aquí la lluita del poble i dels treballadors contra els beneficis i l'explotació.

La Intersindical-CSC us convida fraternalment a la reunió pública /debat del 21 d'abril a les 20:30 al Casal Jaume primer (23 avinguda del liceu a Perpinyà) amb la presència de Patrick Doré, secretari general UGTM i Mirlin Davallé, secretari de relacions internacionals de la UGTG.

7 d’abr. 2009

El 25 cap a València! Apunteu-vos a l'autobús!!!

El Casal organitza un autobús per anar a València el proper 25 d'abril
per commemorar la derrota d'Almansa
del 25 d'abril 1707.
El preu serà de 25€ per persona
Per poder-ho fer a aquest preu, cal que siguem un mínim de persones i caldrà fer les inscripcions per endavant. Si no som prou gent no podrem llogar un autobús.
Apunteu-vos enviant-nos un correu electrònic a elcasalperpinya@gmail.com

Programa de la Diada :

Sortida de Perpinyà cap a les 7 del matí
Arribada a València cap a les 13h30
Manifestació a 18h
Concert a 21 h (gratuït)
Sortida de València a les 2 de la matinada
Arribada a Perpinyà cap a les 8 del matí del 26 d'abril

2 d’abr. 2009

Aquest dissabte: concert de Pau Alabajos!!

Dissabte a les 21h el cantautor del País Valencià, Pau Alabajos, vindrà a actuar al Casal.
Podeu escoltar algunes cançons al seu myspace, també podeu llegir el seu blog.

Pau Alabajos és un cantautor valencià de la nova fornada de música en valencià apareguda a principis del segle XXI: activista musical i compromès en el tema de la llengua, ostenta el càrrec de secretari del Col·lectiu Ovidi Montllor.

Alabajos rarament (si no mai) canta en solitari, i des dels inicis sempre ho ha fet acompanyat per un conjunt d’instrumentistes apropiadament anomenats els Músics Furtius, amb els quals ha tocat sovint a l’ombra del carrer Micalet de València per reivindicar la marginació de la música cantada en valencià i denunciar la prohibició municipal d’activitats en la via pública.

Al 2008 ha rebut tres premis: el premi Ovidi al millor disc de cançó d’autor "Teoria del Caos", el premi Enderrock al millor disc de cançó d’autor "Teoria del Caos" i el premi Enderrock al millor artista de cançó d’autor.

Font: Viquipèdia


Aquí deixem un videoclip seu per que disfruteu abans de dissabte!
I un altre vídeo!

Aquest dissabte també inaugurarem la nova màquina de fer biquinis, així que vine a tastar-los que hem preparat receptes delicioses!! ;)
Quin preferriràs? El Mallorquí? El Pastoret? El Fem Pinya? O el Sexy!?
Aquests noms t'intriguen? Doncs vine dissabte i ja ens diràs!!

1 d’abr. 2009

Organitzem un autobus per baixar a València el 25


Des del Casal intentem organitzar un autobus per a baixar a València el proper 25 d'abril, per commemorar la derota d'Almansa del 25 d'abril 1707.
Properament donarem més informacions pel que fa al preu de l'anada i tornada, més serem, més barat serà, així que apunteu-vos!!!

Ahir al matí, a la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educiació del Campus Blasco Ibàñez de la Universitat de València, ha tingut lloc la presentació dels actes de la Diada del 25 d'abril.

Han presentant un manifest en el qual entre altres se denúncia el capitalisme com a causant de la greu situació econòmica amb l'augment del xomatge, la misèria i la destrucció dels recursos naturals; i la situació d'opressió nacional que començà, al País Valencià, ara fa 302 anys després de la derrota d'Almansa a mans dels Borbons.
La marxa també vol servir per rememorar i honorar a totes les persones que donaren la seua vida per la llibertat i front al feixisme. Aquest és un dels continguts més importants de la mobilització segons explicaren els portaveus, els quals contextualitzaren l'efemèride dels 70 anys de l'inici de la repressió franquista i explicaren la necessitat de rescatar de l'oblit els crims de la dictadura.

Pel que fa als actes de la Diada, els convocants han assenyalat que la manifestació sortirà a les 18H DE LA PLAÇA DE SANT AGUSTÍ DE VALÈNCIA EL PROPER 25 D'ABRIL. Prèviament hi haurà una mostra de cultura popular. Emmarcada en la cultura del foc amb la participació de colles d'arreu el país En acabar la marxa hi haurà un acte polític a la Plaça dels Furs en el qual s'inclourà un homenatge als antifeixistes -amb parlaments de figures representatives que combateren el règim de Franco- i un parlament final en nom de la Campanya 300 anys d'Ocupació, 300 anys de Resistència.

En acabar, al barri de Velluters s'ha organitzat un concert gratuït que comptarà amb l'actuació de músics en valencià.

Les activitats del Casal

Permanències del Casal: El dilluns i el dimarts de 17h30 a 20h, el dimecres de 16h a 18h30, el dijous i el divendres de 17h30 a 19h30