21 de gen. 2009

Diguem-ho! de gener!

Lectors, lectores!
Aquest és l'últim Diguem-ho! que podreu llegir! Malauradament l'Agasalla, ara per ara, no té els mitjans necessaris per continuar endavant amb la revista! Us continuarem avisant de la nostra actualitat a través del blog!

Feu clic a la portada per descarregar!


Aquí us deixem l'edito que reflexa la nostra situació actual! Fins aviat!

Qui dia passa, any empeny?
Diuen que els projectes socials, o els moviments socials tenen cicles de vida. Existeixen èpoques, igual que hi ha cicles financers (serà casualitat?) en què les entitats, les associacions culturals, i, l'entramat social dels pobles, els barris o les ciutats viuen alts i baixos. Alguns exemples clars, els podem trobar al final del franquisme a l'estat espanyol que va servir per desmantellar una important xarxa veïnal o amb l'arribada al poder de Mitterrand que va enlluernar uns quants i tornar a mostrar a d'altres que la lluita és al quotidià. Si a aquests elements hi afegim les característiques de cada associació, ales­hores trapem més elements que ens expliquen l'esperança de vida dels col·lectius. Es diu que les associacions de joves són les que tenen més dificultats a perdurar, ja que la seua renovació és continua. No sabem quines són els raons que han portat la revista Diguem-ho! a sobreviure tants números, ja que només néixer, sent nord-catalana i escrita per joves, les condicions la predestinaven a una mort ràpida. Però com bé diu l'expressió: qui dia passa, any empeny, i la tossuderia d'alguns fa que de vegades, malgrat tot, els projectes tirin endavant. Aquest número de gener serà doncs una ocasió per fer un poc de balanç sobre l'any que hem acabat i plantejar possibles projectes pel 2009. Però si cada número de Diguem-ho! s'adapta a l'actualitat també hi trobareu una visió crítica de la nostra societat actual, amb l'article sobre el Facebook, i una entrevista al nou president de la Federació, Hervé Pi. I com sempre, el mot, els jocs i els misteriosos còmics del Peret!!

Les activitats del Casal

Permanències del Casal: El dilluns i el dimarts de 17h30 a 20h, el dimecres de 16h a 18h30, el dijous i el divendres de 17h30 a 19h30