27 de febr. 2009

Demà al Casal

MOVIMENT ASSOCIATIU I FINANÇAMENT

TAULA RODONA animada per ERC-Catalunya Nord, amb representants de diverses entitats

DISSABTE 28 DE FEBRER

A les 4 de la tarda al Casal


El context econòmic de crisi al qual ens enfrontem toca tots els camps de la societat, però pots er particularment dur pel funcionament d’una gran part del nostre moviment associatiu. Les retallades de pressupost ja han començat en moltes col·lectivitats i organismes públics. Municipis, consells generals, regionals, comarcals i fins als governs, tothom ajusta els comptes i podem témer que les subvencions al món associatiu seran les primeres línies pressupostàries sacrificades. Pels sectors en els quals les subvencions eren fins ara l’única o la principal font d’ingressos i de funcionament, el futur immediat pot ser preocupant.

Sabem però que el nostre sector associatiu té una funció que va més enllà de l’aspecte purament lúdic que pot tenir en altres societats i contexts més favorables. Concretament a Catalunya Nord, el sector associatiu és i ha de continua ressent, una peça important que estructura i dinamitza la societat per un projecte de país que volem construir tots junts.

Per la feina feta fins avui i per la que queda per fer, no ens podem permetre de deixar el sector associatiu pendent d’una sentència de vida o mort amb l’atribució de subvencions, i a mercè dels alts i baixos de l’economia de mercat.

Com s’ha d’enfrontar el món associatiu a aquests reptes ? Hi ha altrenatives ? Com funcionen altres llocs ? Junts intercanviarem experiències i intentarem respondre a aquestes preguntes

Les activitats del Casal

Permanències del Casal: El dilluns i el dimarts de 17h30 a 20h, el dimecres de 16h a 18h30, el dijous i el divendres de 17h30 a 19h30