El conflicte social que afecta Guadalupe i Martinica, recorda la naturalesa dels vincles que uneixen aquestes dues nacions amb l'Estat francès: uns vincles colonials que accentuen les desigualtats socials que patim. Els treballadors/res d'aquestes dues nacions han aconseguit obrir un cicle reivindicatiu popular conegut per tothom. Molts dels progressos socials (incloent l'augment de 200 € dels salaris més baixos), culturals, democràtics, s'han obtingut. Aquesta lluita popular exemplar, també va revelar l'existència d'un sindicalisme representat en particular per la Unió General de Treballadors de Guadalupe i de la Unió General des Treballadors de Martinica.
Aquests dos sindicats són membres de la plataforma intersindical de nacions sense estat que comprèn l'SLB de Bretanya, el LAB del País Basc, el STC de Còrsega, la UTG de Guyana, la Unió de Treballadors kanaks i la Intersindical-CSC dels Països Catalans. Com ells rebutgem la lògica liberal, així com el centralisme francès.El govern francès de Sarkozy vol que paguem la crisi del gran patronat, cal aprendre dels conflictes de Martinica i Guadalupe per organitzar aquí la lluita del poble i dels treballadors contra els beneficis i l'explotació.
La Intersindical-CSC us convida fraternalment a la reunió pública /debat del 21 d'abril a les 20:30 al Casal Jaume primer (23 avinguda del liceu a Perpinyà) amb la presència de Patrick Doré, secretari general UGTM i Mirlin Davallé, secretari de relacions internacionals de la UGTG.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada