25 de febr. 2008

La lluita contra la THT represaliada

La nit del passat 21 de febrer, en el marc de la lluita contra la línia de Molt Alta Tensió, les companyes del col·lectiu “Non à la THT ” , han realitzat pintades de rebuig a aquesta innecessària infraestructura.
Les dues companyes en arrest a la comissaria del Voló, Marcel Vicente i Serge Puigmal, han estat identificades a la matinada per agents policials francesos. Han quedat citats a primera hora del matí a la comissaria i ha estat llavors, en presentar-s’hi, que els han fet passar i els han comunicat que quedaven detingudes.

Immediatament, el president i el vice-president del col·lectiu, Laurent Belmas i en Jean Jaques Planes, s’han personificat a la comissaria, reivindicant les pintades en nom de la seva entitat i erigint-se com a únics responsables d’aquestes. Han exigit la llibertat immediata de les companyes i s’han ofert per ésser detinguts.

Les pintades feien al·lusió a la crida pública a mobilitzar-se contra la MAT, i a participar en la manifestació
que tindrà lloc el proper 1 de març a Perpinyà (a les deu del matí, a la Plaça Catalunya).
Aquestes detencions, absolutament innecessàries des de l’òptica d’eficàcia policial (les detingudes ja han estat identificades i s’han presentat voluntàriament a la comissaria), responen només a la intenció política repressiva per minvar la capacitat mobilitzadora del Col·lectiu Non à la THT.
Amb el suport popular, en creixement constant, estem convençudes que no podran aturar la important tasca realitzada a les dues bandes de la frontera per les companyes catalanes que s’oposen a aquestes infraestructures no necessàries, especulatives i que comporten perjudicis per als espais naturals que travessa i per a les persones.Prop de 150 persones, segons el Col·lectiu Non à la THT han secundat la concentració de solidaritat a les portes de la comissaria del Voló. Convocats en urgència per telèfons mòbils i correus electrònics, han saturat els voltants del recinte policial amb l’exigència de l’alliberament immediat dels companys, fet que s’ha produït a primera hora de la tarda.
Abans d’alliberar els dos activistes anti-MAT, la gendarmeria ha citat i ha pres declaració a la batllessa del Pertús. Segons hem pogut saber, la policia imputa la propietat del material utilitzar per fer les pintades (causa de les detencions) a la casa gran d’aquest poble que, com és sabut, és part implicada en la campanya en contra de la línia de Molt Alta Tensió.Finalment, ni la batllessa del Pertús, ni els dos màxims responsables del Col·lectiu Non à la THT que s’havien personificat a la comissaria exigint bescanviar la seva llibertat per la dels dos companys arrestats, han patit cap imputació ni detenció. No tindran però la mateixa sort aquests dos companys que, després de ser identificats i després de presentar-se voluntàriament a comissaria, han passat tot el matí al calabós: seran cridats a judici per "degradació de béns públics" en les properes setmanes.
La lluita contra la línia de Molt Alta Tensió confia que aquestes detencions serveixin per esperonar encara més la mobilització i recorden la crida per a la manifestació del proper 1 de març, a les deu del matí, a la plaça Catalunya, de Perpinyà.

Informació treta d'Alerta Solidària.

Cap comentari:

Les activitats del Casal

Permanències del Casal: El dilluns i el dimarts de 17h30 a 20h, el dimecres de 16h a 18h30, el dijous i el divendres de 17h30 a 19h30