4 de març 2008

Entre 10.000 i 15.000 manifestants en contra de la MAT!

El col·lectiu "Non à la THT" pot estar content! Més de 10.000 persones han respost a la seua crida i s'han manifestat el passat dissabte 1 de març, a Perpinyà.
Davant d'aquest èxit, criden a anar tots a manifestar el proper 30 de març a Girona, per donar suport als nostres veïns de l'altra banda de l'Albera, i demostrar un altre cop que no volem aquesta línia de molt alta tensió: Ni aquí, ni enlloc!!!Aquí sota el manifest que se va llegir al Castellet:

Ens hem reunit aquest matí, perquè aquesta manifestació exemplar sigui el punt de partida d’una nova manera de governar. El poble, amb la veu al carrer, s’ha expressat sense cap ambigüitat i sense deixar lloc a cap incertesa.

El nostre departament rebutja la MAT, els seus habitants no volen viure sota pilones, els habitants dels territoris del sud també rebutgen aquest model energètic bestial i antiquat. Ells també s’han mobilitzat nombrosos avui de manera espontània per lluitar al nostre costat.

Aquesta força ciutadana, aquesta presa de consciència que ens mou, a inicis del segle XXI, emergeix a tot arreu del planeta. Tenim consciència de les nostres responsabilitats de cara a les generacions futures, tenim consciència dels nostres deures de cara al nostre patrimoni natural.

El nostre departament amb les accions conjugades dels nostres elegits, de tota la societat civil, de les empreses, dels investigadors, dels industrials, va cap a una independència energètica. Nosaltres serem els pioners de les energies renovables.

Volem un territori net, preservat. La protecció del nostre medi ambient és d’interès general i s’ha d’imposar a les lleis ordinàries. Volem deixar a les generacions futurs un medi ambient sa, equilibrat, que garanteixi a cada ésser humà la dignitat, el benestar i la salut.

Avui ens manifestem pel principi de prevenció, de precaució i d’informació, el dret evident que tenen els ciutadans de participar en totes les decisions que tinguin una incidència en la seua vida quotidiana. Reclamem el dret d’ingerir-nos en tota acció pública que, en nom dels suposats interessos públics no respectarien la població i els elegits dels Pirineus.

Reclamem el dret de sancionar els atacs al nostre patrimoni natural, ja que els delictes contra el medi ambient són delictes contra els humans.

Aleshores, senyors europeus, senyors poderosos d’Espanya i de França, escolteu la veu del poble ara que encara hi seu a temps. Ja que demà, si ens volien violentar, si s’intentava un passatge en força menyspreant totes les regles democràtiques, si aixafàven la voluntat del poble i dels elegits; aleshores reaccionarem en conseqüència, perquè aquesta voluntat unànime de tot Catalunya s’expressa amb una veu comuna.

No deixarem caure, no ens afeblirem, la MAT no passarà, perquè és injusta, malfectora i un insult a la modernitat.

LA MAT NO PASSARÀ !!

Cap comentari:

Les activitats del Casal

Permanències del Casal: El dilluns i el dimarts de 17h30 a 20h, el dimecres de 16h a 18h30, el dijous i el divendres de 17h30 a 19h30