1 d’abr. 2009

Organitzem un autobus per baixar a València el 25


Des del Casal intentem organitzar un autobus per a baixar a València el proper 25 d'abril, per commemorar la derota d'Almansa del 25 d'abril 1707.
Properament donarem més informacions pel que fa al preu de l'anada i tornada, més serem, més barat serà, així que apunteu-vos!!!

Ahir al matí, a la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educiació del Campus Blasco Ibàñez de la Universitat de València, ha tingut lloc la presentació dels actes de la Diada del 25 d'abril.

Han presentant un manifest en el qual entre altres se denúncia el capitalisme com a causant de la greu situació econòmica amb l'augment del xomatge, la misèria i la destrucció dels recursos naturals; i la situació d'opressió nacional que començà, al País Valencià, ara fa 302 anys després de la derrota d'Almansa a mans dels Borbons.
La marxa també vol servir per rememorar i honorar a totes les persones que donaren la seua vida per la llibertat i front al feixisme. Aquest és un dels continguts més importants de la mobilització segons explicaren els portaveus, els quals contextualitzaren l'efemèride dels 70 anys de l'inici de la repressió franquista i explicaren la necessitat de rescatar de l'oblit els crims de la dictadura.

Pel que fa als actes de la Diada, els convocants han assenyalat que la manifestació sortirà a les 18H DE LA PLAÇA DE SANT AGUSTÍ DE VALÈNCIA EL PROPER 25 D'ABRIL. Prèviament hi haurà una mostra de cultura popular. Emmarcada en la cultura del foc amb la participació de colles d'arreu el país En acabar la marxa hi haurà un acte polític a la Plaça dels Furs en el qual s'inclourà un homenatge als antifeixistes -amb parlaments de figures representatives que combateren el règim de Franco- i un parlament final en nom de la Campanya 300 anys d'Ocupació, 300 anys de Resistència.

En acabar, al barri de Velluters s'ha organitzat un concert gratuït que comptarà amb l'actuació de músics en valencià.

Les activitats del Casal

Permanències del Casal: El dilluns i el dimarts de 17h30 a 20h, el dimecres de 16h a 18h30, el dijous i el divendres de 17h30 a 19h30