13 de març 2009

Xerrada i rugbi aquest cap de setmana al Casal

Divendres 13 de març a 18h30
"El sector cultural a Catalunya Nord el 2008: investigacions a prop de les fonts estadístiques"
a càrrec d'Olivier Gandou
A partir d'un treball realitzat per al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya: “Identificació de les fonts de dades sobre la cultura a Catalunya Nord”.
PER QUÈ AQUESTA RECERCA?
La Generalitat vol desenvolupar la seva informació estadística per desenvolupar la difusió de la cultura i les relacions culturals fora del Principat de Catalunya. Aquest estudi encaixa amb l’inventari cultural de Estadístiques Culturals de Catalunya i encaixa en una investigació europea.
OBJECTIUS D’AQUESTA INVESTIGACIÓ?
Per destacar la cultura en una àmplia varietat d'aspectes, la recerca s’enfocava tant cap a aspectes econòmics (ocupació, formació, finançament) com vers aspectes relacionats amb el coneixement (els arxius, la premsa ...).
La Cultura definida segons criteris: finançament, ocupació, formació, mobilitat de l’objecte cultural (producció, difusió, emmagatzematge).També segons 13 categories: Arts plàstics, Arxius, Biblioteques, Llibre, Consum i pràctiques culturals, Indústries culturals, Cinema, Museus, Patrimoni, Premsa, Teatre i dansa, Música i Llengua catalana (ensenyament del català, escrit en català...)

ÉS FÀCIL RECOLLIR DADES SOBRE LA CULTURA DE CATALUNYA NORD?
No existeixen estudis estadístics de les categories culturals per al territori Catalunya Nord. Cap institució (DRAC, INSEE, Consell General ...) avalua la cultura d'un punt de vista estadístic.
Per algunes categories (teatre, arts visuals), cal fer tot primer un inventari dels actors (els llocs de realització, les associacions ....).
Per d’altres categories en contactar pocs interlocutors es pot avaluar molts aspectes. Per exemple, per al Cinema contactant unes fonts es pot avaluar les entrades, la difusió, la formació i la producció, a Catalunya Nord

Dissabte 14 a les 14h30

Retransmissió del partit


TOLÓ / USAP





PANTALLA GRAN
BON HUMOR
BEGUDES REFRESCANTS
ENTRADA LLIURE


Les activitats del Casal

Permanències del Casal: El dilluns i el dimarts de 17h30 a 20h, el dimecres de 16h a 18h30, el dijous i el divendres de 17h30 a 19h30